Elektrische luchtbevochtiger tegen droge lucht

Een te droge lucht in huis kan vele lichamelijke problemen geven. Als de verwarming brandt wordt de lucht in huis vaak te droog en bij veel mensen geeft dat vervelende reacties zoals een constant jeukende droge huid, prikkende ogen een een droge hoest. Gelukkig is deze droge lucht makkelijk tegen te gaan met een elektrische luchtbevochtiger.

elektrische luchtbevochtiger

Plaats een elektrische luchtbevochtiger en je bent van de droge lucht en al deze lichamelijke klachten af. Een goede luchtbevochtiger meet namelijk de luchtvochtigheid en brengt deze naar het juiste peil.Wat is een luchtbevochtiger?

Dat doet de luchtbevochtiger via een ingebouwde hygrostaat. Deze meet de luchtvochtigheid. Is de lucht te droog dan zuigt de luchtbevochtiger lucht naar binnen, voegt hier watermoleculen aan toe, en blaast de lucht weer uit. Dit doet de luchtbevochtiger net zo lang tot de luchtvochtigheid een door de gebruiker ingesteld minimaal niveau heeft bereikt.

Dit zijn de beste luchtbevochtigers

Er zijn elektrische luchtbevochtigers voor kleine kamers, maar ook voor grote kantoorruimtes. Kijk bij de test van luchtbevochtigers welke luchtbevochtigers het best zijn voor ieder soort ruimte.Wil je bijvoorbeeld een luchtbevochtiger in de slaapkamer plaatsen, dan is het belangrijk dat deze fluisterstil is. En in een grote ruimte is de capaciteit weer heel belangrijk.

Goede luchtbevochtigers worden onder andere gemaakt door Philips, Medisana, Stadler Form en Sharp. De prijzen lopen uiteen van enkele tientjes tot enkele honderden euro's.

Foto's: Philips
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.