De beste koptelefoon. Uitslagen van testen

Zoek je een echt goede koptelefoon? Hier een overzicht van alle beste koptelefoons uit de test. De beste koptelefoon in diverse prijsklassen en soorten.

Koptelefoons heb je in vele vormen. Van over-ear koptelefoons om thuis op de bank lekker mee naar muziek te luisteren, oortjes voor tijdens het sporten, en headsets voor gamers. En nog veel meer. Wat zijn de beste koptelefoons op al deze gebieden? 

beste koptelefoon test

Gelukkig bestaat er een overzicht met alle recente testen van koptelefoons. Hierin kun je per soort hoofdtelefoon zien wat de beste koptelefoon is.


Al deze testresultaten kun je zien bij de uitslagen van testen van koptelefoons op de website TestResults.nl. Hierop vind je uitslagen van tests uit binnen- en buitenland. Testen van gespecialiseerde tijdschriften, van vergelijkingssites en van organisaties als de ANWB, de Consumentenbond en Test Aankoop.

Kijk op TestResults.nl voor de koptelefoon tests. Hieronder kijken we naar verschillende soorten koptelefoons die daar getest zijn.

Wat is een over-ear koptelefoon?

Een over-ear koptelefoon is een hoofdtelefoon waarbij het oor helemaal in de oorschelp gaat. Je draagt deze koptelefoon dus letterlijk over de oren. Het zijn daarom grote koptelefoons, maar ze houden de muziek goed binnen en het omgevingsgeluid goed buiten. 

Doordat de oren er helemaal in vallen gaat zo'n hoofdtelefoon niet snel irriteren. Bovendien komt het geluid goed uit in een over-ear koptelefoon. Een over-ear hoofdtelefoon is de beste koptelefoon voor het luisteren naar muziek.


Sennheiser over-ear koptelefoon

Wat is een on-ear koptelefoon?

De naam zegt het al. Bij een on-ear koptelefoon rust de oorschelp op het oor. On-ear koptelefoons worden daarom vaak van een heel zachte oorschelp voorzien, anders gaan ze irriteren. Doordat ze minder groot zijn en omgevingsgeluid doorlaten zijn on-ear koptelefoons beter geschikt om op straat te gebruiken.

Wat is een in-ear koptelefoon?

Een in-ear koptelefoon draag je via oordopjes in het oor. Doordat ze je nauwelijks hinderen zijn dit de beste koptelefoons voor bij het sporten. De beste in-ear koptelefoons voor bij het sporten zijn tevens goed bestand tegen zweet.

in-ear koptelefoon

Bose in-ear koptelefoon


Wat is een headset koptelefoon?

Met headsets worden koptelefoons bedoeld die voorzien zijn van een microfoon. Ze worden bij het skypen gebruikt, of in call-centra, maar ook heel veel door gamers die zo onder het gamen kunnen chatten.

En verder zijn er nog draadloze Bluetooth koptelefoons, hoofdtelefoons speciaal voor kinderen, en meer.
Tip: Op Beste Koptelefoon Kopen vind je de goedkoopste aanbieders van koptelefoons, maar ook de koptelefoon top 10 en een Koptelefoon Keuzehulp waarmee je de voor jou beste hoofdtelefoon kunt vinden.

Op het bovenstaande TestResults.nl vind je de uitslagen van vergelijkende testen van al deze koptelefoons en kun je zien wat de beste koptelefoon op ieder gebied is.


Samenvatting:
Welke koptelefoon je ook zoekt, ieder soort koptelefoon is getest. Hierboven vind je een verwijzing naar de beste koptelefoons en beste koop uit menig koptelefoon test. Of je nu de beste koptelefoon in-ear of beste hoofdtelefoon over-ear zoekt. Deze testen zijn uitgevoerd door experts van o.a. audio-tijdschriften, vergelijkingssites en organisaties als de Consumentenbond, Test Aankoop en de EISA.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.