Tips Bluetooth headset kopen


De meeste headsets die in combinatie met een smartphone worden gebruikt zijn Bluetooth headsets. Maar de ene Bluetooth headset is de andere niet. Hier tips voor bij het aanschaffen van een draadloze Bluetooth headset.

Headset voor 1 of 2 oren?

Enkeloors headsets zijn het minst opvallend ze zorgen ervoor dat je tijdens het bellen nog een oor vrij hebt om je omgeving te horen. Dat is echter meteen ook hun nadeel. Als het lawaaiig kan het lastig zijn het gesprek te volgen en enkeloors headsets zijn minder geschikt voor muziek. Voor dat laatste heb je echt een dubbeloors headset nodig.

Op het oor of achter het oor?

Een "op het oor headset" leent zich het beste voor een lawaaierige omgeving. Deze headsets hebben namelijk het minst te lijden van omgevingsgeluid. Maar een "op het oor headset" heeft ook een nadeel. Hij zit minder stevig zodat hij goed moet passen.

Een "achter het oor headset" zit wel goed. Ook deze headsets geven goed hoorbaar geluid en bovendien zijn ze beter geschikt voor mensen met een bril. Waarom zijn dan niet alle headsets "achter het oor"? Het nadeel van deze soort is dat ze alleen enkeloors zijn te gebruiken.


Ruisonderdrukking

De optie ruisonderdrukking op de headset maakt deze nog beter geschikt voor een lawaaierige omgeving.

Energiegebruik

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk met je headset doen voor je hem weer moet opladen. Let daarom op de Bluetooth versie. Hoe hoger (recenter) de versie, hoe minder stroom de headset gebruikt.

Goede merken headsets

Jabra, Plantronics en Logitech zijn goede merken voor een headset.

Kijk bij de Beste Bluetooth Headset Kopen voor de beste winkels om een headset te kopen en voor een Headset Keuzehulp waarmee je heel makkelijk en snel de voor jou meest geschikte headsets kunt vinden.

Ook vind je bij deze keuzehulp reviews en ervaringen van gebruikers van iedere headset, en kun je van iedere headset de sterke punten en zwakke punten lezen.

Foto's: Plantronics Voyager Legend en Jabra Storm headsets

Onderwerpen:
Bluetooth headsets, draadloze headsets, snoerloze headsets, enkeloors headsets, dubbeloors.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.