Externe SSD schijven


Bij een SSD denk je waarschijnlijk aan een in een laptop of desktop-computer ingebouwd alternatief voor een harde schijf, maar er zijn ook externe Solid Stade Drives (externe SSD's), Razendsnelle externe schijven.

Snelle schijf, snelle connectie

Zo'n externe SSD moet je wel via een USB 3.0 of Thunderbolt aansluiting aan je computer verbinden want anders kun je niet profiteren van de ongelofelijke snelheid van deze externe schijven. Ze zijn tien keer sneller dan een gewone harde schijf.


Klein van formaat, groots in opslag

Ideaal om snel een backup te maken, of als je met echt heel grote bestanden werkt. Een goede externe SSD biedt dan naast zijn hoge snelheid veel opslagruimte aan. Overigens is dat lang niet altijd het geval. Je hebt 4TB externe SSD's, maar ook SSD schijven die maar 128 GB of 250 GB aan ruimte bieden. En daartussen in zit natuurlijk ook nog heel veel.


Veel grote merken bekend van externe harde schijven en van inbouw SSD's bieden tegenwoordig ook externe SSD's aan. Je hebt ze bijvoorbeeld van Samsung, LaCie, Seagate, SanDisk en Freecom.

Veel voordelen

Naast de gebruikelijke voordelen van een SSD ten opzichte van een harde schijf, zoals de hoge snelheid, het lage energieverbruik en de geringe kwetsbaarheid, zijn deze externe SSD's ook nog eens bijzonder klein en daarom makkelijk mee te nemen.

Kijk op het SSDcenter voor alle informatie over SSD's, een keuzehulp, reviews en gebruikerservaringen. Alles om de beste SSD te kiezen en tegen de laagste prijs te kopen.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.