Beste TV? Uitslagen van televisie testen


Welke televisie is het beste? Doordat iedereen andere eisen aan zijn televisie stelt is die vraag lastig te beantwoorden. Wil je een groot scherm? Vind je het geluid belangrijk? Wil je veel internetmogelijkheden? Gelukkig zijn er veel tests beschikbaar waarin verschillende soorten televisies worden getest.


Al deze tests kun je vinden bij de televisie testen op TestResults.nl. Het betreft vergelijkende tests in Nederland en het buitenland van een groot aantal verschillende organiaties. Van de Consumentenbond tot tijdschriften, van televisieprogramma's tot toonaangevende webwinkels.


Tips televisie kiezen

Wil je een nieuwe televisie kopen? Dan zijn er veel keuzes die je moet maken. Hier een kort overzicht.

  • Hoe groot moet het scherm zijn? Hou er rekening mee dat een heel groot scherm in een kleine ruimte niet optimaal is.
  • Hoe belangrijk is het geluid? Voor het beste geluid kun je er het beste een soundbar bij aanschaffen. De kwaliteit van de interne speakers is dan niet meer van belang.
  • Welke resolutie wil je? Je kunt kiezen tussen Full HD en Ultra HD (4K). Hou er rekening mee dat op dit moment het Ultra HD aanbod nog beperkt is tot een klein aanbod op internet en abonnee TV (bijvoorbeeld het duurdere Netfix Ultra HD pakket.
  • Je kan kiezen uit LED en OLED. OLED gebruikt pixels die zelf licht geven. Daardoor  is er geen achtergrondverlichting nodig en kan de TV dunner gemaakt worden. Ook is het contrast veel hoger. OLED is beter dan LED, maar ook duurder.
  • De meeste televisies zijn tegenwoordig Smart TV's. Hiermee kun je ook internet en apps gebruiken (bijv. Netflix). Als de televisie WiFi ondersteunt kan deze verbinding draadloos via je thuisnetwerk.
  • Wil je een hoofdtelefoon gebruiken bij je televisie? Let er dan op of deze over een analoge koptelefoon uitgang beschikt. Dat is namelijk steeds minder vaak het geval.
Kijk bij de bovengenoemde testen op TestResults.nl voor alle informatie over de beste televisies.

Zie ook: Meer TV tips
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.