Beste TV? Uitslagen van de televisie test


Welke televisie is het beste? Doordat iedereen andere eisen aan zijn televisie stelt is die vraag lastig te beantwoorden. Wil je een groot scherm? Vind je het geluid belangrijk? Wil je veel internetmogelijkheden? Gelukkig zijn er veel tests beschikbaar waarin verschillende soorten televisies worden getest.


Al deze tests kun je vinden bij de televisie testen op TestResults.nl. Het betreft vergelijkende tests in Nederland en het buitenland van een groot aantal verschillende organisaties. Van de Consumentenbond tot tijdschriften, van televisieprogramma's tot toonaangevende webwinkels.


Tips televisie kiezen

Wil je een nieuwe televisie kopen? Dan zijn er veel keuzes die je moet maken. Hier een kort overzicht.

 • Hoe groot moet het scherm zijn? Hou er rekening mee dat een heel groot scherm in een kleine ruimte niet optimaal is.
   
 • Hoe belangrijk is het geluid? Voor het beste geluid kun je er het beste een soundbar bij aanschaffen. De kwaliteit van de interne speakers is dan niet meer van belang.
   
 • Welke resolutie wil je? Je kunt kiezen tussen Full HD, Ultra HD (4K) en Ultra HD 8K. Hou er rekening mee dat op dit moment het Ultra HD (UHD) aanbod nog beperkt is tot een klein aanbod op internet en abonnee TV (bijvoorbeeld het duurdere Netfix Ultra HD pakket.

 • Een goede UHD televisie is wel in staat op beelden uit een lagere resolutie op te krikken naar Ultra HD. Perfect is dat niet, maar wel beter dan het origineel.

 • Je kan kiezen uit LED, OLED en QLED televisie. OLED gebruikt pixels die zelf licht geven. Daardoor  is er geen achtergrondverlichting nodig en kan de TV dunner gemaakt worden. Ook is het contrast veel hoger. OLED is beter dan LED, maar ook duurder. QLED onderscheidt zich met mooiere kleuren.
   
 • Vrijwel alle televisies zijn tegenwoordig Smart TV's. Met een Smart TV kun je ook internet en apps gebruiken (bijv. Netflix). Als de televisie WiFi ondersteunt kan deze draadloos via je thuisnetwerk beelden en muziek streamen.
   
 • Wil je een hoofdtelefoon gebruiken bij je televisie? Let er dan op of deze over een analoge koptelefoon uitgang beschikt. Dat is namelijk steeds minder vaak het geval.
 
Kijk bij de bovengenoemde testen op TestResults.nl voor alle informatie over de beste televisies.

Zie ook: Meer TV tipsOnderwerp:
Zoek je een nieuwe televisie? Hier vind je de beste televisies uit de test gelinkt. Op TestResults.nl vind je de beste televisies in alle soorten. Van budget TV tot de nieuwste luxe grote televisies. De beste televisie uit de test voor een iedere prijs.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.