Test: Wat is de beste SSD?Gebruik jij nog een harde schijf in je laptop of bureau-computer? Nu de prijzen van SSD schijven steeds meer dalen vervangen steeds meer mensen de harde schijf van hun laptop of computer voor een SDD. Of ze plaatsen naast een harde schijf een SSD in hun PC. Maar wat is de beste SSD? Hier de uitslag van de SSD test.

Harde schijven worden nauwelijks nog verkocht. Eigenlijk zijn harde schijven alleen nog maar interessant voor bulk opslag, het opslaan van grote hoeveelheden data, zoals bij fileservers, NAS systemen en webservers. De prijs per GB is bij een harde schijf namelijk nog steeds lager dan de prijs per GB van een SSD. Maar op technisch gebied kunnen we de harde schijf als afgeschreven beschouwen.

Kijk bij de beste winkels om een SSD te kopen om te zien wat deze SSD schijven en andere SSD's kosten. Prijzen noemen we hier niet, daarvoor veranderen deze te snel.

Koop tegenwoordig bijvoorbeeld maar eens een laptop. Je moet goed zoeken om nog een laptop met HD te vinden. Het is SSD wat de klok slaat bij laptops.

Een SSD is dan ook ideaal voor een laptop. Een SSD is zuinig met stroom (en dus met de accu), een SSD is niet mechanisch dus kan heel goed tegen schokken (erg handig bij een laptop) en een SSD neemt maar weinig ruimte in, iets waarvan het design van de laptop van kan profiteren.

Maar ook bij andere apparatuur, zoals bureau computers, wint de SSD steeds meer terrein. Een SSD is immers ook veel sneller dan een harde schijf, dus altijd aantrekkelijk. Vooral nu de prijzen steeds verder dalen en de capaciteiten juist groter worden.

Maar wat is nou de beste SSD?

Tot zover de redenen waarom je een SSD in algemeen zou moeten kopen. Maar welke SSD koop je dan? Wat is de beste SSD? Op TestResults.nl vind je de testen van SSD. Hier vind je alle beste SSD's (zowel intern als extern) uit diverse vergelijkende testen. Kijk daar wat de beste SSD van dit moment is.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.