Speakers voor de PC. Tips en Test.


Hoe goed de componenten in een PC ook zijn, voor een goed geluid heb je altijd externe speakers nodig. Daarom hier aandacht voor speakers voor je PC.


2.0 speakers of een 5.1 speakerset?

Is een 5.1 speakerset (met 5 speakers en een subwoofer) altijd beter dan een 2.0 speakerset (alleen 2 speakers). Nee, want een 5,1 set met dezelfde geluidskwaliteit is veel duurder dan een 2.0 speakerset, en als je je PC alleen gebruikt om muziek mee af te spelen en/of Youtube video's te kijken heb je weinig aan een 5.1, surround set. Ben je een gamer of wil je films met het beste geluid kijken, dan is het een ander verhaal.

Test beste PC speakers

Handig om te weten. In Duitsland zijn onlangs PC speakers getest. De uitslag is te lezen bij de test beste PC speakers op TestResults.nl. PC speakers van Creative kwamen als beste uit de test, terwijl Logitech de eer van de beste koop opstreek.

Een goede geluidskaart

Een groot deel van de kwaliteit van het geluid wordt door de speakers bepaald. Maar onderschat ook de waarde van een goede geluidskaart niet. Wil je het allerbeste geluid uit je PC halen, dan is ook een premium geluidskaart nodig.

Hecht niet teveel waarde aan het vermogen

Aan het aantal watts van de speakers wordt vaak teveel waarde toegekend. Luidsprekers geven alleen het geluid door en hebben zelf geen vermogen. Het vermogen van de versterker (PC) is veel belangrijker.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.