Soundplate, soundbase, sounddeck


Een soundbar is een speaker voor je televisie die je voor je televisie plaatst. Deze soundbar heeft ook een broertje. Deze wordt, afhankelijk van de fabrikant, een soundplate, soundbase of sounddeck genoemd.


Een soundplate, soundbase of sounddeck plaats je niet voor de televisie maar er letterlijk onder. Het is namelijk een soort plateau waarop je de televisie neerzet. Maar niet zomaar een plateau, maar een plateau vol geluid. Het voordeel van een sounddeck, soundbase of soundplate is de grootte. Daardoor is er veel ruimte voor speakers en daardoor is er vaak ook een subwoofer in het plateau geïntegreerd. Zo is alles voor een perfect geluid aanwezig in een soundbase, soundplate of sounddeck.

Interesse in een soundplate? Kijk dan in het overzicht met alle soundplates, daar vind je ze allemaal. Met alle actuele prijzen en specificaties.


Soundplate, soundbase, soundstand, speakerbord, sounddeck,...

Dit apparaat heeft vele benamingen. De soundplate en soundbase worden het meest gebruikt, maar Samsung noemt het een SoundStand, Panasonic noemt het een SpeakerBoard, en zo komen we nog wel meer namen tegen zoals SoundDeck. Maar in principe is het allemaal hetzelfde!

In alle gevallen is het een plateau met speakers waarop je de televisie bovenop kan plaatsen. Maar verder zijn er vele verschillen. Vaak is er een subwoofer in verwerkt, maar lang niet altijd (hou hier dus rekening meer als je een soundplate kiest).


Zie ook: Meer tips soundbars
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.