Gebogen monitoren (curved monitor). Niet alleen voor gamers


Gebogen schermen bij televisies voegen meer realisme aan de beleving van een film toe. Bij games speelt dat nog sterker. Daarom komen er ook steeds meer gebogen monitoren voor de computer op de markt. Deze curved monitoren zijn ideaal voor PC-gamers, maar ook voor wie graag films via zijn computer kijkt.of voor wie veel achter een PC zit.


Zo zijn er bijvoorbeeld de gebogen Acer Predator schermen in diverse verschillende maten tot wel 35 inch (89 centimeter). En ook o.a. LG, Samsung, HP en Dell maken prachtige curved monitoren voor de computer. Kijk maar eens bij deze aanbevolen winkels voor alle prijzen, modellen en specificaties van curved monitoren.

Het voordeel van een gebogen monitor

Een curved monitor geeft door zijn panoramisch effect een gevoel van diepte. Je wordt als het ware in de film of de game gezogen. Er treedt een 3D gevoel op terwijl je gewoon naar 2D beelden kijkt. Ook lijkt het scherm groter doordat de beelden aan de zijkanten beter worden waargenomen.

Een ander voordeel van een curved monitor is dat de beeldpunten meer gelijkmatig ten opzichte van je ogen staan. Hierdoor komen kleuren beter uit.

Niet alleen voor games en films

De effecten zijn het best zichtbaar in games en video's, maar dat nemet niet weg dat deze voordelen ook opgaan voor andere PC-toepassingen. Zo is grafische bewerking erg plezierig met een gebogen scherm, maar ook mensen die de hele dag met tekst bezig zijn op een computer werken veel plezieriger en rustiger met een curved monitor.

Kijk bij de hierboven genoemde aanbevolen winkels voor alle mogelijkheden en (laagste) prijzen.

Zie ook: Meer gaming tips

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.