Beertender en thuistap


In de volksmond worden ze vaak Beertender genoemd omdat de Krups Beertender de eerste thuistap op de markt was. Thuistap, of biertap, is echter de juiste benaming aangezien Krups de enige is die de benaming Beertender voor een thuistap / biertap mag gebruiken.


Thuistap, biertap, beertender

Iedereen kent de thuistap inmiddels wel. Het is een klein tapje voor in huis dat het bier koud en vers houdt. Het bier smaakt alsof het vers in het cafe is getapt. De bier koop je in kleine vaatjes. Na het aansluiten van zo'n vat op de biertap blijft het bier ongeveer 30 dagen houdbaar.

In het overzicht met alle biertaps vind je de in Nederland verkrijgbare thuistaps / beertenders/ biertaps, naar de winkels waar je ze het goedkoopst kunt kopen en naar de merken bier dat je ermee kunt schenken.

Veel bier namelijk voor de thuistaps beschikbaar. Niet alleen pils als Heineken en Grolsch, maar ook speciaal bier als Murphy's, Wieckse Witte, Bokbier en Leffe.

Krups Beertender

De enige echte beertender, die van Krups, kan bijvoorbeeld gevuld worden met de vaatjes van Heineken, Amstel,(ook Amstel 1870 en Amstel Bokbier), Brand (ook Brand Urtyp), Wieckse Witte, Murphy's Irish Red en Affligem Blond.

De Krups Beertender maakt gebruik van 4 liter vaten. De inhoud is qua hoeveelheid bier vergelijkbaar met 12 flesjes, oftewel een halve krat.

Philips Perfekt Draft

Na het succes van de Beertender kwam Philips met de Perfect Draft. Deze thuistap slikt vaatjes van Grolsch, Bavaria, Dommelsch, Jupiler, Hertog Jan, Hooghe Bock en Leffe.

Deze merken bier en pils worden geleverd in 6 liter vaten. Je hoeft dus bij de Perfect Draft minder vaak biervaatjes te wisselen dan bij de Beertender.

Goedkope Princess thuistap

Voor zo'n thuistap betaal je vaak enkele honderden euro's. Voor wie dat te duur vindt zijn er goedkopere alternatieven. Zo brengt budget merk Princess een thuistap op de markt die niet veel meer dan 100 euro kost. Deze tap is geschikt voor de vaatjes van Heineken.

Ook Fagor, BierMaxx, Russell Hobbs, Climadiff en Clatronic maken thuistaps, maar deze biertaps kom je zelden in de Nederlandse winkels tegen.

Het heeft echter niet zo heel veel zin om een paar tientjes te besparen op de aanschaf van een beertender omdat het de vaatjes zijn die uiteindelijk de kosten maken. We adviseren je dan ook de Philips of Krups thuistap te nemen en niet de kwalitatief mindere taps die iets goedkoper zijn.

Kijk bij het bovenaan genoemde overzicht alle biertaps voor aanbiedingen van alle biertaps / beertenders / thuistaps in Nederland.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.