Wat is het verschil tussen een soundbar en een soundplate?Fabrikanten van televisies besteden een heleboel aandacht aan het beeld, maar het geluid is vaak een ondergeschoven kindje. Vreemd eigenlijk, want veel mensen stellen best hoge eisen aan de kwaliteit van het geluid bij films en concerten die je op de tv kijkt.

Daarom breiden veel van deze mensen hun televisie uit met een soundbar of een soundplate. Dit zijn externe speakers die zorgen voor een veel beter televisiegeluid. Soundbars en soundplates zijn veel mooier (en onopvallender) om te zien dan een home cinema set.

Soundbar

Vaak wordt hierbij gekozen voor een soundbar. Een soundbar is een luidsprekerbalk. Deze kun je aan de muur bevestigen of voor de televisie plaatsen. Soundbars worden vaak gebruikt bij televisies die aan de muur handen. De soundbar wordt dan boven of onder de televisie aam de muur geschroeft. Maar je kunt hem ook op een kastje onder te televisie plaatsen. Of als de TV hoog op zijn poten staat plaats je de soundbar er voor.

Soundbars zijn te dun om lage bastonen op een mooie manier weg te geven. Daarom is er bij een soundbar wel een subwoofer nodig. Een wat logge onsierlijke kast die je gelukkig niet in het zicht hoeft te zetten. Zo'n subwoofer doet zijn werk (bastonen weergeven) net zo goed als hij weggestopt is achter een bank of gordijn. Tegenwoordig zijn de meeste subwoofers draadloos.


Soundplate

De soundplate is een heel platte luidspreker waarop je de televisie plaatst. Een simpele oplossing waarbij de soundplate niet zo opvalt.
Het grote voordeel van een soundplate ten opzichte van een soundbar is dat ze geen subwoofer nodig hebben.Wil je weten wat er aan soundbars en soundplates te koop is, en wat deze luidsprekers voor de televisie kosten? Kijk dan in het overzicht met alle soundbars en soundplates.

Zie ook: Meer tips soundbars
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.