Wat is een goede daglichtlamp voor lichttherapie?


Ben je in herfst en winter vaak moe? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een winterdip of winterdepressie. Dit heeft te maken met een gebrek aan zonlicht. Lichttherapie met een daglichtlamp is daar een goede oplossing tegen. Maar wat is een goede daglichtlamp?

Elke dag een kwartiertje onder een daglichtlamp (lichttherapie) doet wonderen. Het is niet alleen goed tegen een winterdip of winterdepressie maar het is ook goed tegen huidaandoeningen als puistjes en psoriasis. Hier is zonlicht (en dus ook een daglichtlamp) een goede remedie tegen. Het licht stimuleert de aanmaak van bepaalde hormonen en die hormonen zijn goed tegen vermoeidheid, stress en huidproblemen.

Lichtherapie met een daglichtlamp is niet alleen goed tegen een winterdip (winterblues) maar ook tegen een meer serieuze winterdepressie. Lichttherapie helpt in 50 a 80 procent van de gevallen mensen die lijden aan winterdepressie, van hun klachten af.

Lichttherapie wordt tegenwoordig zelfs (met veel succes) ingezet bij ouderen met een "gewone" depressie.

Een daglichtlamp is dus een goede investering. Vooral omdat ze niet duur zijn en ook de lichttherapie kost je niet echt tijd (je kunt de lamp gebruiken terwijl je werkt, leest, computert of tv kijkt). Maar wat is een goede daglichtlamp?

Kijk daarvoor bij Testresults.nl naar de uitslag van een grote test van daglichtlampen om thuis lichttherapie te volgen.

Tip: Op Beste Daglichtlamp Kopen vind je de goedkoopste en beste aanbieders van daglichtlampen. Kijk daar voor alle prijzen en meer inforrmatie.

Onderwerpen:
Goede daglichtlampen, beste daglichtlamp test, lichttherapie tegen winterdepressie.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.