Voordelen en nadelen curved TV


Curved TV's zijn televisies met een gebogen scherm. De kromming in het scherm zorgt er voor dat het beeld meer diepte geeft. Dit zorgt voor een realistischer beeld. Maar een curved TV heeft meer voordelen.

Voordelen curved TV

Je zou zeggen dat zo'n lichte kromming niet veel uitmaakt, maar de buiging in het scherm geeft wel het effect alsof je je in de actie bevindt. Je krijgt een gevoel van diepte, en de beelden lijken realistischer. Alsof je zelf meespeelt.

Ook is de kijkhoek van een curved TV wijder. De wijdere kijkhoek van een curved televisie merk je vooral aan de kleuren. Bij een normale platte TV veranderen de kleuren als je van de zijkant kijkt, dus als je niet recht voor de TV zit. Bij een curved TV treedt dat kleurverschil pas op als je ver aan de zijkant zit.

Ook is het contrast van een curved TV beter. Het licht van een curved TV is beter op je oog gefocust waardoor het verschil tussen donker en licht beter tot zijn recht komt.

En tot slot ziet een curved TV er gewoon mooi uit. De lichte bocht in het scherm geeft de televisie een eleganter uiterlijk dan een gewone platte televisie.

Nadelen curved TV

Een curved TV heeft ook een klein nadeel. tenminste, als je van plan bent de curved televisie aan de muur te handen. Daarvoor is zo'n gebogen televisie namelijk minder geschikt. Je kunt een curved TV wel aan de muur hangen, maar het oogt minder mooi dan bij een platte TV het geval is.

Tip curved TV kopen

Curved TV's worden vooral gemaakt door Samsung (de bedenker), maar ook door o.a. Sony en LG. Kijk voor alle specificaties en prijzen bij het overzicht met alle curved televisies. Hier vind je deze gebogen televisies tegen de laagste prijzen en gunstige leveringsvoorwaarden zoals gratis bezorging.

Foto: Samsung curved TV
Zie ook: Alle informatie en tips TV


Onderwerp:
Een curved televisie / curved tv heeft vele voordelen. Zo'n gebogen televisie geeft bijvoorbeeld meer diepte en daarmee een meer realistisch beeld. Het nadeel van een curved tv is dat deze minder mooi oogt als je de curved televisie aan de muur bevestigd. Hier de voordelen en nadelen van de curved tv.

Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.