Tips: Batterij sparen op je mobiele telefoon


Is je mobiele telefoon keer op keer (te) snel leeg? Bedenk je dan dat er veel manieren zijn om stroom te besparen op een smartphone. Hieronder tips om de batterij van je mobiele telefoon te sparen:


Zet uit wat je niet gebruikt
Gebruik je de GPS ontvanger niet? Zet hem dan uit, want die vreet stroom. Maar ook Bluetooth, push-diensten en veel applicaties zoals Facebook, Twitter, Whatsapp en Spotify gebruiken veel stroom. Zet alles uit dat je niet gebruikt, en je batterij gaat veel langer mee.
Denk daarbij ook aan applicaties die (onzichtbaar) op de achtergrond draaien. Ook deze gebruiken (vaak veel) stroom.

Mobiele data uitzetten
Ook internet is een applicatie die veel stroom gebruikt. Vooral als er een slechte / geen verbinding is. De telefoon probeert dan continue verbinding te maken en trekt daabij je batterij leeg.

Installeer updates
Niet zo voor een hand liggend om stroom te besparen, maar updates herstellen fouten in de software en deze fouten kunnen voor een hoger stroomverbruik zorgen. En dan heb je natuurlijk de verbeteringen in de apps die erop gericht zijn stroom te besparen.

Lagere helderheid
Hoe minder helder je scherm staat, hoe minder stroom dit gebruikt. Er is namelijk veel verlichting nodig voor een helder beeld.

Zet de trilstand uit
Een trillende telefoon trekt de accu leeg, want dat slurpt stroom. Een ringtone afspelen gebruikt ook stroom, maar veel minder.

Gebruik geen bewegende achtergrond
Een bewegende achtergrond is reuze leuk om te zien, maar deze gebruikt continue een behoorlijke hoeveelheid stroom. Dit is een makkelijke manier van energie besparen op je smartphone.

Bezoek mobiele websites
Websites die speciaal voor mobiele telefoons gemaakt zijn bevatten meestal minder plaatjes en animaties. Door voor die versies te kiezen bespaar je dus ook wat stroom.
Content=King 2016. Mogelijk gemaakt door Blogger.