Spyshops: Speel zelf voor spion of detective


Je kent ze waarschijnlijk wel uit de reality televisie-series die door de commerciële omroepen uitgezonden worden. Spycams waarmee vrouwen hun vreemdgaande echtgenoot of vriendje betrappen. Deze piepkleine camera's zijn gewoon te koop bij spyshops. En daarbij blijft het niet.

Bij deze spyshops kun je namelijk alles kopen om zelf helemaal los te gaan als spion. Spycams, maar ook afluistersystemen, volgsystemen, observatiesystemen en heel veel meer.


Afluisteren via afluisterzenders

Neem bijvoorbeeld de afluisterzenders. Deze microfoons vangen het geluid op en sturen het door. Ze zijn onzichtbaar want de afluisterzenders zijn verborgen in alledaagse voorwerpen zoals een stekerdoos, een computermuis, een telefoonadapter, een reisadapter, een rekenmachine of een asbak. Deze zenders werken via het GSM-netwerk en beschikken over een eigen simkaart. Als je iemand in de kamer wilt afluisteren bel je gewoon met een telefoon naar de afluisterzender en deze geeft alles door.

GPS volgsystemen

Volgsystemen leggen de route die (bijvoorbeeld met een auto) afgelegd worden haarfijn vast. Hiervoor beschikken ze over een GPS-ontvanger. Als je het volgsysteem uitleest kun je exact zien waar iemand geweest is. Netjes ingetekend in een Google Maps kaartje.

Als je kiest voor een realtime tracker kun je zelfs op een computer, tablet of smartphone zien waar iemand zich bevindt. Op een Google Maps kaartje kun je hem of haar zelfs zien rijden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het GSM-netwerk.

Nog veel meer

En dit zijn nog maar wat voorbeelden van de apparatuur die de spyshops bieden voor het doen van spionage en detective werk. Kijk bij de spyshops voor veel meer van deze gadgets.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.