Navigatiesystemen voor caravan en camper


Steeds meer navigatiesystemen zijn geschikt voor het reizen met caravans en campers. Handig, want niet iedere route is geschikt voor een kampeerauto of een auto met caravan.

Scherpe bochten, de hoogte van viaducten, bruggen en tunnels, en andere obstakels kunnen voor een caravan of camper een probleem zijn. Ook kan de snelste route verschillen als je een caravan achter je auto hebt hangen of als je in een kampeerauto rijdt. Tevens bevat een goed navigatiesysteem voor kampeerauto's en caravans een database met campings en hun faciliteiten. Je kunt via je navigatiesysteem dan makkelijk een geschikte camping vinden.

Navigatiesystemen voor caravan en camper zijn goedkoop te koop bij de aanbevolen winkels om een navigatiesysteem met korting te kopen.

TomTom

TomTom kent een Camper & Caravan kaart waaraan je deze functie kunt toevoegen aan een groot aantal TomTom systemen zoals de TomTom GO 1000-serie, de GO LIVE 800-serie, de TomTom Via-serie, de Start 20-serie en de Start 60 (2012).

Ventura

Ventura maakt een aantal navigatiesystemen die speciaal voor campers en caravans zijn ontwikkeld. Deze maken gebruik van Navtec kaarten waaraan een grote hoeveelheid informatie over campings is toegevoegd. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken naar campings met zwembad of campings waar honden zijn toegestaan. Het navigatiesysteem gebruikt  de hoogte, lengte, breedte, gewicht van de caravan of camper om de meest geschikte route te berekenen.

Garmin

Ook Garmin heeft een hele reeks navigatiesystemen die geschikt zijn voor camper en caravan, vaak in combinatie met gegevens voor truck-chauffeurs. Ook de Garmin systemen werken met de maten van je caravan of camper. Als je deze gegevens juist invoert in je Garmin navigatiesysteem voor caravan en camper heb je nooit te maken met te smalle steegjes of te lage viaducten.

Kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels voor alle informatie en prijzen van deze navigatiesystemen voor camper en caravan.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.