Luisterboeken online kopen

Luisterboeken zijn boeken die je op CD of als te downloaden bestand koopt of huurt. Luisterboeken worden ook wel ook wel audioboeken of gesproken boeken genoemd.


Luisterboeken kunnen alle soorten boeken zijn. Voor volwassenen of kinderen. Romans of non-fictie. Veel bestsellers worden ook als luisterboek uitgebracht.


Kijk maar eens wat de beste winkels om luisterboeken te kopen allemaal aanbieden.


Voordelen van luisterboeken

Luisterboeken worden door professionals ingesproken. Vaak zijn dat (stem)acteurs, maar soms ook door de schrijver zelf. Het grote voordeel van luisterboeken is dat je je handen vrij hebt. Ze worden vaak onder het autorijden beluisterd, maar bijvoorbeeld ook tijdens het huishouden of tijdens werkzaamheden die weinig aandacht vereisen.

Ook bij kinderen zijn luisterboeken erg populair. Ze hoeven niet te kunnen lezen om een luisterboek te "lezen", en ze zijn ook niet afhankelijk van hun ouders.

De eerste luisterboeken

Luisterboeken zijn niet nieuw. Met de komst van de bandrecorder kwamen ook de eerste luisterboeken. Het eerste luisterboek in het Nederlands was De oude man en de zee van Ernest Hemingway. Dat eerste Nederlandse luisterboek kwam tot stand in het blindeninstituut St. Henricus in Grave in 1955.

Met de komst van audiocassettes nam het aantal beschikbare luisterboeken later een vlucht. Tegenwoordig worden de meeste luisterboeken op CD uitgebracht, maar de toekomst ligt in de te downloaden luisterboeken.
Content=King 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.